El trajecte passa pels camins de terra i una carretera d'asfalt amb molt poc trànsit. A la ruta es poden apreciar els boscos de pi, roure i alzina travessats pels camps de cultius, típiques masies de la zona, l'església de Santa Maria del Solà, el poble de Lloberola i el Molí de Povia.

Hi ha possibilitat de visitar l'interior del Molí de Povia amb la visita prèvia, exclusivament per als allotjats a la Casa Rural La Ribereta.

Al Molí de Povia organitzem aperitius, berenars i lloguem l'espai per organitzar casaments.

Contacte: info@laribereta.com

Aquesta ruta enllaça la casa rural La Ribereta amb La Ruta de les Torres de Guaita que discorre entre les valls del Llobregós i de la riera de Sanaüja.

Ruta una mica difícil però molt recomanada pels valors històric, cultural i paisatgista (boscos de roures, pins, alzines i camps de cultiu). A més, 904,28 ha del terme municipal de Sanaüja estan incloses al PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural) de la Vall del Llobregós, que procedeix una de les zones guixenques més ben conservades de la Depressió Central Catalana.

Llocs d'interès històric a la ruta són: la Torre de Sallent (s.XI-XII), ruïnes del Castell de Sanahuja (s. X i XVII), ruïnes del Castell de Lloberola (s. X i XII), Església de Sant Miguel (s. XVII) i la Torre de Guaita (s. X), l'Església de Santa Maria del Solà (s. XIII).

1/2 part de la ruta és de descens.

El trajecte passa pel límit de les comarques de la Segarra i el Solsonès majoritàriament pels camins de terra. A la ruta es poden apreciar els boscos de pi, roure i alzina travessats pels camps de cultius, típiques masies de la zona i la Torre de Vallferosa com a punt mitjà de la ruta.

Aquesta ruta és recomanada pel valor paisatgista (boscos de roures, pins i alzines, camps de conreu) i valor històric: la Torre de Vallferosa.

Va ser construïda cap a l'any 970 dC seguint l'estratègia militar de construir torres de vigilància en els punts clau conquerits als sarraïns. L'objectiu era construir una línia de fortificacions connectades entre si visualment. Cap a l'any 1000 dC es va construir una altra torre circular envoltant l'antiga a partir de tapials per reforçar-la. A la part superior encara es poden veure els merlets.

Casa Rural La Ribereta

25753 Lloberola, Biosca,

La Segarra, Lleida,

Catalonia, Spain

TEL: +34 633 071 714

TEL. +34 626 737 313 

info@laribereta.com

 Nº de licencia act. tur.:      

PL-000756          La Ribereta      PL-001171-22      L'Oreneta

PL-001173-66     Molí de Povia

© 2020 by CASA RURAL LA RIBERETA

Copyrights